Een landje apart

Een landje vol contrasten. Een landje vol sfeer en gezelligheid. Het landje ook van Reynaert de Vos, Jantje van Sluis, Willem Beukelszoon en de Vliegende Hollander. Cultuur en traditie van eeuwenoude stadjes gaan hand in hand met zee- en strandplezier aan de kust. In bruisende havens ervaar je het rijke maritieme verleden en het hypermoderne heden.

Typerend voor het Zeeuwse landschap zijn de dijken met hoge bomen, de verborgen kreken, de oneindige landweggetjes met oude knotwilgen, de natte graslanden, de Spaanse forten en de vestingwerken. Met het fietsknooppuntensysteem en de vele routes van de VVV kun je de streek in je eigen tempo, op je eigen manier ontdekken. Een unieke ervaring betreft Het Verdronken land van Saeftinghe. Het is een voor West-Europa ongekende, uitgestrekte brakwater-wildernis: een bezoek aan ‘de Saeftinghe’ is een onvergetelijke ervaring! In dit 36 km² grote oerlandschap ziet, ruikt en ervaart u het ritme van het getij, de invloed van de zee en de Schelde. De rijke historie – er stond zelfs een kasteel!- heeft haar sporen nagelaten. Meer informatie: www.saeftinghe.eu

In Zeeuws-Vlaanderen kun je zeven dagen per week uitgebreid winkelen, Bourgondisch tafelen en urenlang genieten op gezellige terrasjes. Dit Landje Apart heeft een gevarieerd aanbod aan winkels en markten. In de boetieks vind je kleding van de meest prestigieuze merken, vaak net iets anders dan in de rest van Nederland.

Op 10 km van De Zeeuwsche Stee is de meest Vlaamse stad van Nederland gelegen, Hulst. Wandel over de vesting, neem een ‘bolleke’ op een gezellig terras of breng een bezoek aan de mooiste kerk van Nederland. Meer informatie: www.hulstvestingstad.nl

De streek staat ook bekend om lekkernijen van eigen bodem. Zeeuws-Vlaanderen heeft warempel de meeste sterrenrestaurants per hoofd van de bevolking, en er is nog meer te kiezen! De vele cafés, restaurants en niet te vergeten de gezellige strandpaviljoens maken een bezoek compleet. U kunt het natuurlijk ook net iets verder zoeken en een bezoek brengen aan de Belgische steden Antwerpen (30 minuten), Gent (45 minuten) of Brugge (60 minuten).

Bekijk hieronder een filmpje over deze prachtige regio!

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van VVV Zeeland. Natuurlijk kunnen wij u ook persoonlijk advies geven over de activiteiten hier in de buurt!